Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram Задавайте питання в Viber
UA
UA

Монтаж одноповерхових промислових будівель

01.09.2019

Промышленное здание Инстил

У виробничій сфері на даний момент найбільш необхідні серед Замовників одноповерхові промислові будівлі на основі металевого каркасу. Виходячи з особливостей майбутнього виробництва, вони відрізняються по габаритам, плануванню та конструктивним характеристикам. Від цього залежать технології монтажних робіт, строк роботи, спецтехніка та механізми, що використовуються при зведенні.

Ми пропонуємо вам весь комплекс послуг по будівництву одноповерхових промислових будівель із сендвіч-панелей на стальному каркасі, від створення проєкту будівлі, підготовки основи фундаменту, монтажу металоконструкцій та до монтажу стін та покрівлі з сендвіч-панелей. «Інстіл Україна» дає гарантію на свою роботу, дотримується вимог Замовника, проводить монтаж в установлений термін, згідно заздалегідь укладеному договору та строго в рамках затверджених кошторисів.

Особливості конструкції промислових будівель

Зведення або реконструкція промислової будівлі є дуже складним процесом, який потребує від підрядчика прискіпливого підходу та планомірної розробки кожного етапу будівництва. Так як конструкція даного об’єкту є специфічною системою, то й монтажні роботи варто виконувати строго в певній послідовності.

Список конструктивних елементів:

  • несучі колони, ригелі або ферми (крокв'яні та підкрокв'яні);
  • зв’язки поздовжні та поперечні, прогони для жорсткості та стійкості – з’єднують колони та інші елементи;
  • компоненти конструкції, призначені для установки спеціального обладнання в промисловій будівлі – підкранові балки та рейки;
  • конструкції стін та покрівлі, що використовуються для приладу стінового та покрівельного огородження;
  • конструктивні компоненти об’єкту, які зв’язані з особливістю майбутньої роботи, що встановлюються при зведенні будівлі «під ключ» – площадки, сходи, технологічні платформи, вантажне обладнання і т.д.

 Инстил Украина. Металлокаркас

Під час монтажу даного виду об’єктів найчастіше використовується каркасно-рамна конструкція. Іноді несуча функція каркасу виконується арочною конструкцією, що зроблена з високоміцної сталі. На сьогодні Замовнику може бути запропоновано декілька варіантів конструктиву сталевого каркасу будівлі:

  • пролітний;
  • осередковий (комірчастий);
  • загальний.

По об’єму, вазі монтажних елементів каркасу, числу кранів, що використовуються для підйому вантажу, промислові будівлі підрозділяються на 3 типи:

  • легкий – крановий елемент не використовується або його вантажопідйомність становить 5 тон;
  • середній – використовують каркас з металу або залізобетону;
  • тяжкий – великі габарити (проліт від 24 метрів, висота до 35 метрів), крани, здатні підняти вантаж не менш ніж 75 тон.

Типи фундаментів для промислових будівель

Фундаменты промышленных зданий

Під час будівництва одноповерхового виробничого об’єкту, перед тим як виконати монтаж каркасної конструкції, потрібно підготувати фундаментну основу. Спочатку засипають пазухи котловану, планують ділянку, виходячи з проєкту та тільки потім здають фундамент, склавши акт робіт.

Перед тим, як встановити залізобетонні колони на фундамент монолітного типу, проводять аналогічні підготовчі роботи, але з включенням декількох додаткових етапів. До них відноситься перевірка відповідності опор та правильність розміщення відносно розбивних осей. Установка каркасу зі сталі промислової будівлі виробляють на монолітний фундамент.

Установка колон промислової будівлі виконується на збірний склянковий фундамент – високий (верхній край склянки доходить до нижньої частини підлоги) або з підколониками (фундамент заглиблений, підколоник виступає над підлогою на 60 сантиметрів).

Фундаментні блоки заздалегідь кладуть біля котловану таким чином, щоб не довелося зайвий раз переміщати кран, який працює на будівельній площадці.

Монтажні роботи ведуться у певній послідовності. Блоки стропують, кран забезпечує їх подачу на місце установки, заздалегідь поставивши їх в положення, що передбачено проєктом. Коли всі роботи закінчені, розташування блоків фундаменту перевіряється за допомогою теодоліту. Якщо через якусь причину була допущена помилка, то блок встановлюють повторно. 

Варто відмітити, що від професіоналізму бригади монтажників, інженерів, що займаються проєктуванням майбутньої промислової будівлі, в більшому буде залежати строк виконання проєкту. Особливе значення мають матеріали, які використовуються під час монтажних робіт. До вибору підрядчика та матеріалів потрібно підходити дуже ретельно, щоб бути впевненим у тому, що все буде зроблено згідно договору та технічним вимогам до даного типу будов.

Монтаж металоконструкцій промислової будівлі

Монтаж металлоконструкций Инстил Украина

Зведення об’єктів промислового призначення неможливо виконати без складання проєкту. Усі види робіт по монтажу та установці конструкцій проводять недоторканно дотримуючись проєктної документації. Перед тим, як почати монтаж каркасу з металу об’єкта, потрібно провести підготовчі роботи:

  • послідовна геодезична розбивка збірних конструкцій та фіксація вертикальних відміток на робочих реперах;
  • доставка компонентів збірних конструкцій з місця виробництва або підвоз на склад;
  • перевірка наявності кожного компонента каркасу та деталей до них;
  • нанесення рисок без подряпин та надрізів;
  • доставка техніки та інструментів.

Самі монтажні роботи металевих конструкцій для промислових об’єктів складаються з ряду послідовних операцій:

  • використовуючи геодезичну розбивку визначається місцезнаходження несучих колон на фундаментній основі;
  • підготовчі роботи по створенню фундаментної основи;
  • установка колон на фундамент, вивірка точності їх положення та закріплення;
  • установка балок та ферм, вивірка точності монтажу та закріплення;
  • установка покрівлі будівлі передує нанесенню розмітки;
  • монтаж панелей для покрівлі об’єкту;
  • установка стінових панелей на заздалегідь зроблену розмітку, вивірка точності монтажу та остаточне закріплення.

Установка колон на фундамент одноповерхової промислової будівлі проводиться після того, як Замовник прийняв наступний перелік роботи:

  • фундамент повністю зроблений;
  • робочі виконали зворотне засипання кожної ями та пазухи траншей;
  • зроблено планування будівельної площадки до нульового циклу;
  • підготовлені під’їзні шляхи для машин, що використовуються на будівельній ділянці;
  • підготовлені спеціальні площадки, де будуть складувати елементи конструкції та зона для кранової установки.

Монтаж підкранових балок

Монтаж крановых механизмов

Зведення об’єктів промислового призначення практично завжди зв’язане з установкою спеціальної вантажопідйомної техніки, тому в конструкції в обов’язковому порядку наявні підкранові балки та рейки, що також ураховується під час роботи над проєктом будівлі. Підкранові балки монтуються лише після того, як фундамент набере не менш ніж 70% необхідної міцності та проводиться разом з установкою покриттів. Балки установлюються бригадою робітників після того, як був виконаний монтаж несучих колон. Двоє робітників за допомогою траверсу виконують підйом балки на потрібну висоту та тримають її, використовуючи відтяжки. Зверху ще двоє робітників приймають балку, установлюють її та закріплюють. Далі виконується монтаж рейок.

Монтаж стінових огороджуючих конструкцій

Монтаж сэндвич панелей Инстил Украина

Коли бетон, що знаходиться у стиках між несучими колонами та фундаментом набере потрібну міцність, тоді варто починати монтажні роботи по установці стінових огородженьпромислової будівлі. Стінові огородження включають у себе два шари профільованого листа та утеплювач, що знаходиться між ними. Якщо панелі мають розміри до двадцяти метрів в довжину, то їх установка виконується з машин, для цього використовуються автомобільні крани.

Під час зведення об’єктів промислового призначення сучасного типу, стінові огородження монтуються бригадою, що складається з чотирьох монтажників. Два монтажники зверху встановлюють панелі від одної колони до іншої, а ще двоє робочих знизу виконують підготовчі роботи. В першу чергу виконується монтаж кутових панелей, далі по ним вже вирівнюють проміжкові. Перед тим, як здати об’єкт Замовнику, монтують віконні системи, підключають об’єкт до всіх комунікацій, та тільки згодом Замовник приймає будівлю.

Промышленное здание Инстил Украина

Якщо ви бажаєте дізнатися детальну інформацію про те, як ведеться будівництво промислових об’єктів, звертайтеся до наших менеджерів, вони дадуть відповідь на всі питання, що вас цікавлять.

Вгору